Rovat

Impulzív falatok

Impulzív falatok

Rizstej házilag – nem csak laktózérzékenyeknek

Néhány évvel ezelőtt még ritkaságszámba ment, ha az ember belebotlott valamilyen tej-alternatívába egy-egy kávézóban, vagy épp a sarki kisbolt polcain. Mostanra viszont már az alternatív tej alternatívái is könnyen elérhetőek azok számára, akik akár allergia miatt, akár környezettudatos megfontolásokból igyekeznek…

Impulzív falatok

Tápiókapuding, a tökéletes nyári desszert

Bár már sokszor hallottam a nevét, egészen mostanáig nem találkoztam a tápiókával, nemrég azonban kaptam ajándékba egy jó nagy adag tápiókagyöngyöt, úgyhogy belevágtam egy pudingos kalandba. Akinek hozzám hasonlóan még nem volt szerencséje ehhez a keményítőféléhez, ne lepődjön meg: pontosan…

Impulzív falatok

Cold brew – a legjobb jegeskávéalap

Nem múlhat el a nyár jegeskávé-túladagolás nélkül, és ehhez a legjobb szárnysegéd a cold brew, ami gyakorlatilag nem más, mint egy hidegen „főzött” (áztatott) kávé. Biztosan nagyon sokféle elkészítési módja van, és lehet, hogy a kávészakértők látva, ahogy én két…

Impulzív falatok

Mindent bele: mákos-levendulás-citromos scone

Nagyjából egy éve estem szerelembe a scone-nal, ezzel a végtelenül egyszerű és a végtelenségig variálható kis csodával, és aki régebb óta követi az Impulzív Falatokat, már valószínűleg rájött, hogy nálam ez a két tulajdonság kulcsfontosságú ahhoz, hogy igazán hozzám tudjon…

Bezár
Bezárás