Végre közeledik a tavasz, és vele együtt a reggeli madárcsicsergés és az aranyló napsütés is, amelyben legalább tízszer nagyobb kedvünk van kikelni az ágyból, és megkezdeni a napot. Ezzel a muffinrecepttel már a tavaszi reggelekre hangolódunk.

almás répás reggeli muffin recept Impulzív Magazin
Elég csak gyorsan végiggörgetni az Impulzív Falatok rovatunkat, és máris kiderül, hogy rajongunk a napindító finomságokért. A pörgős reggelekért már egy kicsit kevésbé, de néhány jó falat után már sokkal nagyobb kedvvel állunk neki a napnak. A zabkása megcsavarása és a tojásos tortillatekercs után, most ez a muffin is csatlakozik az aktuális kedvenceink sorához.

Ráadásul ez több is, mint egy reggeli: ugyanis könnyen magunkkal vihetjük, hogy napközben is falatozzunk belőle. Mivel alapvetően muffin, ezért olyan, mintha desszertet ennénk, de mégsem kell magunkat rosszul éreznünk, hiszen van benne répa és alma (sőt, banán is!), így gyakorlatilag a szükséges napi öt adag zöldség-gyümölcsből máris bevittünk valamennyit.

Ha mindez nem lenne elég, természetesen még elkészíteni is roppant egyszerű, ráadásul, mint minden jó Impulzív Falatot, ezt is ízlés szerint variálhatjuk: dió helyett tehetünk bele más magvakat, sőt, adhatunk hozzá még aszalt gyümölcsöt is. Nem is kell több érvet felsorolnunk, mert ez a reggeli muffin tuti befutó.

almás répás reggeli muffin recept Impulzív Magazin
Hozzávalók:

  • 280 g liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál fahéj
  • ¼ teáskanál só
  • 80 ml olívaolaj vagy más növényi olaj
  • 45 g banán, pépesítve (kb. fél banán)
  • 1/3 csésze juharszirup (kb. 80ml)
  • 3 tojás
  • 60 ml narancslé
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 csésze alma, reszelve (kb. 120 g – 1 alma)
  • 2 csésze répa, reszelve (kb. 160 g – 2 répa)
  • 65 g dió aprítva

almás répás reggeli muffin recept Impulzív Magazin

Elkészítés:

  1. Egy tálban keverd össze a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, fahéjat és sót.
  2. Egy másik tálban jól dolgozd el egymással az olajat, a villával pépesített banánt, a juharszirupot, a tojást, a narancslevet és a vaníliaaromát.
  3. Öntsd a száraz összetevőket a nedves keverékbe – ne keverd túl!
  4. A megmosott, meghámozott, lereszelt almát és répát keverd össze a dióval, majd add hozzá a tésztához, és dolgozd el.
  5. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, közben pedig kanalazd a tésztát muffinformákba. Egy formába kb. egy nagy evőkanálnyi mehet.
  6. Az előmelegített sütőben süsd 20-25 percet, amíg a teteje már barnulni kezd, és a beleszúrt fogpiszkáló tisztán jön ki belőle.
  7. Hagyd kihűlni, és már fogyasztható is.

almás répás reggeli muffin recept Impulzív Magazin
Tippek:

  • Ha van teljes kiőrlésű liszted, azt is bátran használhatod.
  • Alapvetően nem édes finomság, de tehetsz hozzá többet a juharszirupból, ha édesebb szájú vagy.
  • Használhatsz más édesítőt is ízlés szerint.
  • A dió helyett más magokkal is készítheted, illetve akár aszalt gyümölcsöt is tehetsz mellé ugyanilyen arányban.

Készítsd el még előző este, és másnap reggelire már ott vár a finom muffin. Vagy tízóraira…, vagy uzsonnára…, vagy…
Még több receptért kattints ide! Ha pedig a gasztrofotókra vagy kíváncsi, azokat itt találod!

Fotó: Emma

 

Szerző