Nagy rajongója vagyok a mindent-bele ételeknek: olyan fogások, amikbe az kerül, ami épp fellelhető otthon. Így készült el először ez a zöldséges bulgur is, azóta pedig már teljes jogú tagja a receptrepertoáromnak.
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma, aprítva
- 1 kicsi vagy közepes cukkini, kockázva
- fél csésze bulgur
- 1 paprika, aprítva
- 1 nagyobb répa, hámozva, aprítva
- 6 evőkanál konzerv csicseriborsó
- 1 evőkanál tahini
- 2 csipet őrölt római kömény
- só és bors ízlés szerint
- egy löket olívaolaj
Elkészítés:
- A hagymát aprítsd fel, majd egy nagyobb serpenyőben párold üvegesre, olívaolajon.
- Közben tedd fel egy lábasban a bulgurt, dupla annyi sós vízben. Közepes lángon főzd lefedve, majd forrás után zárd el, és hagyd rajta a fedőt.
- Ha kész a hagyma, add hozzá a többi zöldséget a csicseriborsó kivételével, és közepes-alacsony lángon, néha megkeverve hagyd őket puhulni.
- Ha már puhák a zöldségek (egy kevés roppanósság, azért maradhat bennük), add hozzá a csicserit is, illetve a tahinit és a fűszereket.
- Keverd alaposan össze, majd add hozzá a kész bulgurt, és ismét keverd el jól – ezután tálalhatod is.
Tippek:
- Nyugodtan használj más zöldségeket – ami épp kéznél van.
- A tahini helyett, akár pár kanál humuszt is adhatsz a keverékhez.
- A bulgurt is helyettesítheted mással, például rizzsel.
Ezt a fogást tálalhatod akár magában, de tökéletes köretként is, ráadásul egészen kevés energiabefektetéssel jár az elkészítése, és mégis tele van ízekkel, színekkel és tápanyagokkal.
Még több receptért kattints ide! Ha pedig a gasztrofotókra vagy kíváncsi, akkor az itt találod!
Fotó: Emma
Szerző
-
A történetek és az alkotás iránti szeretetem vezérel mindenben, amit csinálok. Számomra a sütés-főzés legjobb része az, amikor megoszthatom azt másokkal, és ez igaz a fotózásra is. Szeretek mindent, ami segít kicsit lelassulni és jobban jelen lenni a pillanatban, és igyekszem ezt a mentalitást erősíteni a cikkeimmel is.
Legutóbbi bejegyzések