A karácsonyi készülődés általában a mézeskalács sütéssel kezdődik, hiszen nincs is szívmelengetőbb érzés annál, amikor a ház megtelik a mézeskalács illatával, a háttérben pedig csendesen szól egy régi karácsonyi zene. Most egy olyan változatot fogok mutatni, amit a gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatnak.

Hozzávalók:
-250 g teljes kiőrlésű rizsliszt (a sima rizsliszt is jó),
-75 g porcukor
-75 g méz
-1 nagyobb tojás
-1 teáskanál gluténmentes mézeskalács fűszerkeverék
-1,5 teáskanál szódabikarbóna

A normál mézeskalács gluténmentes változata. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető. A rizslisztet, a porcukrot, a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát összekeverjük egy külön tálban, majd ehhez adjuk a tojást és a mézet. Alaposan elkeverjük a hozzávalókat. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb fél cm vastagságúra a tésztát és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk a sütiket.
180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük őket. Mindenki egyénileg díszítheti.

Készítette:
Sebők Gábor

Szerző