Címke

recept

Impulzív falatok

Tavaszváró édes élvezet – Pavlova-torta egyszerűen

Ahogy most kinézek az ablakon, odakint ragyog a nap. A február utolsó napjai minden évben ilyenek: magukban hordozzák a közelgő tavasz ígéretét. A napsugarak újra melegen cirógatják meg az arcunkat, és már a sapkától is elköszönhetünk néhány boldog óra erejéig….

Létkérdés

Mandulatej házilag – egészséges és a környezetet is kímélheted vele

A februári éléskamra az egyik legszegényebb, ilyenkor különösen örülünk a magvaknak, amelyek egész évben, tehát télvíz idején is rendelkezésre állnak. A növényi tejet a hozzám hasonló tejfehérje- vagy tejcukorérzékenyeknek, esetleg vegánoknak ajánlom, illetve mindazoknak, akik nyitottak az alternatív, „zöldebb” dolgok…

Mese habbal

Téli mese: a puding próbája az evés

Ha megkérdezel egy hatévesforma gyereket arról, hogy «Hol laknak az ember álmai?» figyeld meg, még kapásból tudni fogja rá a választ. Valahogy így hangzik majd: a pitvartól két hüvelykujjnyira, néha felfelé, néha lefelé – hiszen ki a szíve felett, ki…

Impulzív falatok

Faljuk fel a karácsonyt! – 4+1 ehető ajándék karácsonyra

Rohamosan közeledik a karácsony, és bár az ünnep nem az ajándékokról szól, adni mindig öröm, különösen az év e meghitt időszakában. Személy szerint nagy rajongója vagyok az ehető meglepetéseknek: tökéletes ajándék a családnak, a barátoknak, kicsiknek és nagyoknak. Ráadásul olyan…

Mese habbal

A novemberi alapanyagmustra kiszemeltje a szelídgesztenye

Célom, hogy mostantól minden hónapban a mostoha sorból a királyi, királynői szerepig repítsek egy-egy alapanyagot, amelyet ennek megfelelő bánásmódban is részesítek, és tejben-vajban fürösztök. Felhasználom ugyanis egy bizonyos tál étel, a habtál elkészítéséhez. A gesztenyéről tudni lehet, hogy a Föld…

Bezár
Bezárás