Címke

impulzívmagazin

Impulzív falatok

Forralt bor otthon

A forralt bor ugyanúgy a karácsonyi szezon része, mint a forró csoki vagy a mézeskalács. Finom forralt bort azonban nem csak a karácsonyi vásárokban lehet inni, otthon is nagyon könnyen elkészíthető, és bekuckózni egy csésze forralt borral egy hosszú hét…

Impulzív falatok

Karácsonyi csokikéreg

A következő karácsonyi recept egy újabb ajándéknak is tökéletesen beillő édesség: a csokikéreg. A hangzatos elnevezés nem takar mást, mint olvasztott csokoládét, amit megszórunk szezonális ízekkel, majd utána darabokra törünk, amitől kicsit úgy néz ki, mintha fakéreg lenne. A feltétek…

APUlzív

#APUlzív – 4 dolog, amit a 4 éves kislányomtól tanultam  

A tanulás egy olyan folyamat, ami – jobb esetben – akár halálunk pillanatáig tarthat. Végigkíséri az életünket intézményesített és kötetlen formában: tanulunk az iskolában a tanártól, az utakon az előzékeny és a tahó sofőröktől, a boltban a kedves és a…

Impulzív falatok

Sütőtökös uzsonnakoszorú

Kitartóan dúl a sütőtökszezon, és igaz, hogy a tök csak úgy magában, sütve az ősz megtestesülése, érdemes kicsit kísérletezgetni a hátramaradt sült tökökkel.  A sütőtök húsa ugyanis nagyon jó hozzávalója lehet különböző süteményeknek – így ennek a sütőtökös uzsonnakoszorúnak is….

APUlzív

APUlzív – „Folyton aggodalmaskodsz! Nem tudnál a mának örülni?”

Amikor néhány hónappal ezelőtt ennek a rovatnak az indulására készülgettem, a párom volt az egyetlen, akinek megmutattam a „nyers” változatokat. Késő éjszakánként, titokban írogattam az első „apás” cikkeket, a fejemben tele kérdőjelekkel, hogy fogadjátok majd, érdemes-e belekezdeni, egyáltalán érdekel-e bárkit…

Bezár
Bezárás