Címke

gasztronómia

Impulzív falatok

Szezonálisan reggel, délben, este – tél végi receptötletek

Szezonálisan étkezni talán a téli szürkeségben a legnehezebb, azonban nem lehetetlen küldetés. A MyFarm Harta finomságait felhasználva most megmutatjuk, mit lehet kihozni a hideg évszak végén rendelkezésre álló alapanyagokból. A nemrég megjelent céklás receptnél már rájöttünk: nem elég a szezonalitás,…

Létkérdés

Mandulatej házilag – egészséges és a környezetet is kímélheted vele

A februári éléskamra az egyik legszegényebb, ilyenkor különösen örülünk a magvaknak, amelyek egész évben, tehát télvíz idején is rendelkezésre állnak. A növényi tejet a hozzám hasonló tejfehérje- vagy tejcukorérzékenyeknek, esetleg vegánoknak ajánlom, illetve mindazoknak, akik nyitottak az alternatív, „zöldebb” dolgok…

Mese habbal

Rózsás tiramisù, ami elhozza a tavaszt

A téli álomból való kipislogás reggelén, amikor az ablakon kinézve konstatáltam, hogy bizonyos értelemben minden változatlan, talán puszta elvágyódásból az Óperencián túl találtam magam. És amikor kezdett megelevenedni előttem az Üveghegy is, az jutott az eszembe, hogy Meseországnak már van…

Impulzív falatok

Mindent bele: mákos-levendulás-citromos scone

Nagyjából egy éve estem szerelembe a scone-nal, ezzel a végtelenül egyszerű és a végtelenségig variálható kis csodával, és aki régebb óta követi az Impulzív Falatokat, már valószínűleg rájött, hogy nálam ez a két tulajdonság kulcsfontosságú ahhoz, hogy igazán hozzám tudjon…

Bezár
Bezárás