Az étel az egyik legjobb módja annak, hogy kifejezzük mások iránt a gondoskodásunkat. Így hát mi más lehetne jobb meglepetés azoknak, akik egész életünkben gondoskodtak rólunk, mint egy kis finomság. Mi ezzel a brownie recepttel hangolódunk anyák napjára.
Kakaós, édes, ragacsos – ilyen ez a brownie. Van az ízében valami igazán otthonos, lelket melengető, épp ezért gondoltuk, hogy tökéletes meglepetés lehet anyák napjára: egy kis édes gondoskodás azoknak, akik egész életünkben gondoskodtak rólunk – az édesanyáknak.
Akár közös programként is megállja a helyét a brownie sütögetés, mellé egy jó beszélgetéssel, kis nosztalgiázással. Ha pedig épp nincs minderre időnk, a brownie száraz összetevőit össze is készíthetjük egy üvegbe, mellé kis útmutatóval, kedves üzenettel – és természetesen egy szál orgonával, hiszen anélkül nem lehet teljes az ünnep.
Hozzávalók:
- 200 gramm cukor
- 40 gramm kakaópor
- 65 gramm liszt
- ¼ teáskanál só
- ¼ teáskanál sütőpor
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília aroma
- 113 gramm vaj
Elkészítés:
- Olvaszd meg a vajat, majd tedd félre.
- A két tojást és a vanília aromát együtt verd fel.
- Add hozzá a száraz összetevőket és finoman keverd el.
- Öntsd rá a vajat, és keverd össze, amíg egyenletes masszát nem kapsz.
- 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig kell sütni (kivajazott-lisztezett vagy sütőpapíros tepsiben). A legjobb akkor kivenni, amikor már éppen nem lötyögős, de egy kicsit még ragacsos a brownie teteje.
- Hagyd hűlni, majd vágd fel és már ehető is.
Tippek:
- Érdemes nem túl magas falú tepsiben vagy formában sütni.
- Mivel elég édes, már magában is elég, de akár lekvárral, gyümölcsszósszal vagy vaníliafagyival is finom párost alkot.
- Mikor kiveszed a sütőből, szórd meg a tetejét nagyszemű sóval. Egészen érdekes ízkombináció!
Gyors, egyszerű, és ínycsiklandóan bűnös ez a brownie, és még most szólunk: könnyen válhat családi kedvenccé.
Még több receptért kattints ide! Ha pedig a gasztrofotókra vagy kíváncsi, azokat itt találod!
Fotók: Emma